
Tarteletter med protein
Opskrift til 4 personer
Ingredienser:
Kogt Kylling
- 2 stk. Kyllingebryst
- 5 dl. Grøntsagsboullion
- 1 gulerod
- 1 løg
- 5 peberkorn
- 2 stk. laurbærblade
- 2 tsk. salt
Tarteletfyld
- 10 g Protura Cook - køb her
- 20 g smør
- 20 g hvedemel
- 5 dl hønsebouillon
- 1/2 piskefløde
- 270 g asparges på dåse inkl. lage
- 2 stk. æggeblomme
- Saft fra en halv citronsaft -
- 1/2 bundt Kørvel
- Salt
- Peber
Fremgangsmåde:
Kogt kylling
- Skær gulerødder og løg i grove stykker.
- Sæt en gryde over med 5 dl grøntsagsboullion og lad det koge op.
- Hæld grøntsagerne, kyllingen og krydderierne der i og lad det simre til kyllingen er færdig, gem 3 dl. kogevand til tarteletfyldet.
Tarteletfyld
- Lun hønsebouillonen op i en gryde.
- Smelt smørret i en anden gryde og tilsæt melet under omrøring så du laver en klassisk ”smørbolle”
- Tilsæt nu den lune hønsebouillon lidt ad gangen og kog sovsen op under piskning så der ikke dannes klumper. Kog sovsen igennem i ca. 7-8 minutter.
- Rør æggeblommer og fløde sammen i en skål og pisk det ned i sovsen. Lad det koge igennem i 2-3 minutter. Smages til med salt, peber og citronskal/saft.
- Tilsæt lidt af kogevandet fra kyllingen samt lidt aspargeslage til det har den ønskede konsistens/smag og tilsæt Protura Cook lidt ad gangen så det ikke klumper.
- Slut af med at tilsætte asparges, din kogte kylling samt Kørvel (gem lidt til at pynte af med)
- Lun tarteletterne i ovnen og fyld de lune tarteletter med sauce. Pyntes af med kørvel
Næringsindhold pr. 100 g
Energi - 666kJ/159kcal
Fedt - 10,4 g
Mættet fedt - 4,96 g
Kulhydrat - 8,49 g
Sukkerarter - 0,69 g
Protein - 7,55 g
Bonusinfo: Hver tartelet indeholder ca. 26 g protein.

Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.