• Fri fragt over 300 kr
  • Hurtig Levering 1-3 dage
  • Elite Smiley Se den her
Brug for hjælp? Ring 70 21 30 33

Proteinberigelse

Protein til ældre er vigtigt for at holde den ældre sund og rask så længe som muligt. Dette kan gøres ved at tilføre kosten en øget mængde protein for derved at optimere næringssammensætningen i måltidet uden at ændre på størrelsen af retten.

I takt med alderen oplever flere ældre, at de får mindre appetit, hvilket gør det ideelt at tilføre protein i pulverform til den daglige kost, så de anbefalede macronæringsstoffer opnås på trods af den mindre appetit.

Behovet for protein hos ældre stiger i takt med alderen, da man fra ca. 50 års alderen så småt begynder at miste muskelmasse. Dette tab kan dog mindskes ved at dyrke regelmæssigt motion samt indtage en øget mængde protein i den daglige kost, så kroppen har de bedst mulige forudsætninger for at bibeholde muskelmassen og livsglæden.

Kroppen er ikke i stand til at lagre protein, ligesom det er tilfældet med feks. fedt. Derfor bør en småtspisende ældre indtage en moderat mængde protein gennem alle dagens måltider. Det behøver hverken være tidskrævende eller svært at proteinberige måltiderne, og det behøver heller ikke resultere i større portioner - der kan nemlig blot tilføres en passende mængde proteinpulver til den normale kost for at forbedre næringssammensætningen.

 

Protein til ældre i form af proteinpulver

Vores proteinpulver kommer fra to forskellige kilder, nemlig valle -og okseprotein. Valleprotein er mælkeprotein, som gør det perfekt til proteinberigelse af diverse forskellige mælkeprodukter. Valleprotein findes bla. i vores proteinpulver Prolacin og en del af Protura-serien.

Vores ATPRO 200 proteinpulver er udvundet af okse og er letopløseligt i forskellige retter og drikke, kolde såvel som varme. Smagen er neutral, og konsistensen er næsten glasklar, hvilket gør, at den næsten ikke påvirker retten.

 

ATPRO 200 proteinpulver

Vores ATPRO 200 proteinpulver mangler den specifikke aminosyre tryptofan. Denne skal derfor tilføres fra den øvrige kost, hvilket også ofte er tilfældet, da pulveret kombineres med allerede eksisterende måltider. Aminosyren tryptofan indtages normalt via fødevarer som bla. mælkeprodukter, fjerkræ og græskarkerner.

ATPRO 200 er både fryse- og kogestabil. Der kan eventuelt findes inspiration til opskrifter med dette proteinpulver i vores opskriftsfolder "Lige Til".

Ved varm fremstilling med opkog: 

ATPRO 200 koges op sammen med rettens øvrige ingredienser. Anvendes til f.eks. frugt- og grøntsagssupper, øllebrød, kartoffelmos, sauce, havregrød m.m.

Ved kold fremstilling uden opkog:

Ca. 7 g ATPRO 200 pr. dl. Ved anvendelse uden opkog, drysses pulveret under piskning direkte i de kolde og varme retter/drikke. Kolde drikke bør henstå i ca. 5 minutter inden servering.

Protura Drink proteinpulver med kulhydrat

Dette pulver indeholder valle- og okseprotein samt maltodextrin i form af let fordøjelig majsstivelse. Da dette pulver indeholder både valle- og okseprotein er den essentielle aminosyreprofil komplet. Derudover tilfører maltodextrinen en energitæthed til måltidet, som kan være ideel for en småtspisende.

Protura Drink pulveret kan anvendes både i kolde- og varme retter/drikke, da det både er koge- og frysestabilt samt let opløseligt. Protura Drink har en nautral smag og er glasklar i udseendet, så den ikke ændrer udseende eller smag i det oprindelige måltid.

Dosering af Protura Drink:

5-10 g ProTura Drink drysses i 1-1,5 dl væske under omrøring.

Dosering er afhængig af smag fra de øvrige ingredienser i retten/drikkevaren.

I kolde væsker bør produktet henstå i et par minutter, hvorefter der røres rundt.

ATPRO KLAR proteinpulver med kulhydrat

Dette pulver indeholder en kombination af ATPRO 200 proteinpulver samt kulhydratet maltodextrin. Maltodextrinen er udvundet på majsstivelse, hvilket gør den både letopløseligt og -fordøjeligt samtidig med, at den øger energitætheden i måltidet.

Fordelingen er 1:1. Atpro Klar mangler aminosyren tryptofan ligesom ATPRO 200. Pulveret bør derfor som udgangspunkt opblandes i enten forskellige retter eller drikke, der indeholder tryptofan.

Ved både varm og kold fremstilling: 

8-10 g Atpro Klar pr. dl kold eller varm ret/drik. Ovenstående dosering er vejledende, da der altid skal tages hensyn til smagen.

Prolacin proteinpulver

Prolacin proteinpulveret er fremstillet på valleprotein, som har en komplet aminosyreprofil. Pulveret giver et klart udseende i opløsning, er kogestabilt og er let opløseligt i alle kolde og varme retter/drikke.

Generelt kan vores Prolacin proteinpulver tilsættes i mængder fra 3-8%. Da Prolacin er fremstillet på basis af mælk, kan den give en let bitter eftersmag. Derfor er den tilsatte mængde meget afhængig af, hvilket produkt der arbejdes med

Ved varm fremstilling med opkog:

50 ml vand koges og tilsættes 25 g Prolacin under omrøring/piskning.

Ved kold fremstilling uden opkog: 

100 ml vand tilsættes 25 g Prolacin under omrøring/piskning. Lad det færdige produkt hvile i 5 minutter.

Det færdige proteinkoncentrat kan tilsættes kolde og varme supper, saftdrikke, kartoffelmos, desserter, is m.m.