GRATIS gave! Alle ordrer modtager en Protura Protein Snack - tilføjes automatisk til ordren

  • Fri fragt over 300 kr
  • Hurtig Levering 1-3 dage
  • ISO22000 certificeret
Brug for hjælp? Ring 70 21 30 33

Proteindrik apotek – sådan laver du let din egen hjemmelavede proteindrik

 
Som småtspisende kan du have svært ved at få dækket dit behov for protein, men heldigvis behøver du ikke at ændre fuldstændig på dine madvaner for at sikre, at der er nok protein i din kost. Du kan nemlig sagtens kreere en proteindrik ud fra iskaffe, koldskål eller måske bare en kop kaffe.
 
Når du inkluderer de ekstra proteiner naturligt i dagligdagen ved at bruge et allround proteinpulver, vil det slet ikke være noget, som du tænker nærmere over. Pulveret kan du bruge både til varme og kolde væske og i din mad.
 
En proteindrik er en drik tilsat proteinpulver. Der findes færdige blandinger til proteindrik, som du blot mixer med koldt eller varmt vand, eller du kan tilberede din egen proteindrik. Vælger du et smagsneutralt proteinpulver til dit eget ’proteindrik- apotek’, kan du selv udvikle præcis den smag, du ønsker. Bland proteinpulveret i den daglige kaffe eller lav en lækker iskaffe til de varme sommerdage.

Hvem har brug for proteindrik?

Ældre har ofte ikke samme appetit som tidligere og spiser derfor mindre mængder. Tygge-/synkebesvær kan også være en af årsagerne til, at ældre ikke spiser nok.
Protein er vigtigt for dannelse af muskler og væv, og fra du passerer 50 år, begynder du naturligt at miste muskelmasse, så opmærksomhed på proteinindtaget anbefales til de fleste ældre. 

Sådan laver du nemt din egen proteindrik

Du behøver ikke købe dig fattig i færdige blandinger til proteindrik eller færdige proteindrikke. Du kan nemt lave dit eget ’proteindrik-apotek’ med de nødvendige ingredienser til den gode proteindrik – det kræver kun tre trin, som bestemt er værd at tænke på, hvis det skal lykkes at få mere protein via kosten. Læs mere om de tre trin her.
 
Vælg proteinpulver
Der findes mange forskellige typer proteinpulver på markedet. Hvis du vælger at lave dit eget ’proteindrik-apotek’ med et udvalg af smage og konsistenser, er det en fordel at være opmærksom på to overordnede detaljer: Skal proteinpulveret blandes med koldt eller varmt? Og skal proteinpulveret blandes med drikke eller mad? Ikke alle typer proteinpulvere kan blandes i alle temperaturer og i både flydende og fast føde.
Derudover skal du afgøre, om du vil vælge et smagsneutralt proteinpulver eller et pulver med smag af feks. vanilje eller chokolade. Med smag har du den fordel, at pulveret alene, blandet med vand, giver en lækker proteindrik, mens den smagsneutrale version til gengæld tillader dig selv at bestemme smagen i proteindrikken.
 
Blend med andet
Der er to måder at lave en proteindrik på: Enten blander du proteinpulver i en eksisterende drik, som allerede indgår i din kost. Det kunne være kaffe, juice eller te. Eller du blander selv en ny drik fra dit eget ’proteindrik-apotek’, som bliver en ny del af din daglige kost. Eksempler på nye proteindrikke kunne være koldskål eller iskaffe.
 
Servér de kolde drikke både friske og kolde
Det kan måske lyde som et banalt råd: Servér frisk og kold! Ikke desto mindre er det en vigtig detalje, hvis du skal få succes med en blanding fra dit eget ’proteindrik-apotek’. Den ofte lidt tykke konsistens på en proteindrik kan for nogle være ubehagelig. Hvis din proteindrik derudover ikke er frisk og afkølet, kan den virke uappetitlig på en person, der i forvejen ikke er så glad for at spise. 
Personer, der ikke spiser tilstrækkeligt i løbet af en dag, har ofte en aversion over for mad eller direkte madlede, og det er derfor alfa og omega at fremme lysten til at spise og drikke. Vær derfor opmærksom på, hvilken farve din proteindrik har: Kraftige farver virker ofte mere indbydende, så naturlige farvestoffer fra feks. rødbede eller appelsin kan være en god løsning.

Hvilket proteinpulver skal du vælge?

Når du skal vælge et proteinpulver første gang, er det en god idé at vælge et med en neutral smag. Atpro 200 proteinpulver er ikke alene smagsneutral, den har også en række andre fordele:

  • Den kan blandes med både koldt og varmt
  • Den kan blandes med både væske og mad
  • Den kan anvendes direkte fra emballagen
  • Den er næsten gennemsigtig i mad og drikke
 
Ikke alle proteinpulvere er velegnede til at blande med både koldt og varmt. Fordelen ved at kunne blande pulveret i ved en hvilken som helst temperatur er, at du ikke risikerer en klumpende effekt ved forkert temperatur eller ved afkøling. Når du, som det er tilfældet med Atpro 200, kan blande proteinpulveret i væske såvel som mad, udvider det mulighederne for at tilsætte proteinpulver til kosten.
 
Personer, der spiser for lidt i løbet af dagen, vil med fordel kunne få proteinpulver iblandet alle retter og drikke, uden at det påvirker smagen. Fordi du kan anvende pulveret direkte fra feks. den praktiske brevemballage, kan du uden problemer tage Atpro 200 med overalt og diskret blande i kaffe, vand eller mad. Så i stedet for at købe dyre proteindrikke fra apoteket kan du lave din egen drik. Da Atpro 200 er næsten gennemsigtigt, når det blandes op, sikres det desuden at pulveret ikke misfarver mad og drikke. Du skal dog være opmærksom på, at du i din dagskost skal have protein fra andre kilder end Atpro 200, dvs. feks. laks, fjærkræ, spinat, frø og kerner, mælk, soja, nødder, da disse produkter bidrager med den essentielle aminosyre, tryptofan, som ikke er til stede i Atpro 200.
 
"Proteindrik apotek" er vores betegnelse for de færdige proteindrikke du kan købe på apoteket.