• Fri fragt over 300 kr
  • Hurtig Levering 1-3 dage
  • Dansk virksomhed 27 års erfaring
Brug for hjælp? Ring 70 21 30 33

Proteindrik til ældre småtspisende

En proteindrik til ældre behøves slet ikke være så kompliceret.

En proteindrik er en rigtig god måde, at øge proteinindholdet i en småtspisendes daglige kost. Det behøver hverken være en kompliceret -eller dyr affære, at lave en hjemmelavet proteindrik som tilbehør til måltidet eller som et forfriskende mellemmåltid.

Ernæringsbehovet ændres i takt med alderen, hvor muskelmassen falder og appetitten kan svigte. Det er derfor rigtig vigtigt for, at bebeholde livskvaliteten at den ældre får tilstrækkeligt med protein og motion dagligt, så den ældre kan bevare eller genvinde sin funktionsevne. Derfor er en proteindrik ideelt som supplering til den daglige kost.

Men hvorfor protein?

Protein er byggesten for musklerne, og vigtige for vedligeholdelsen af celler, væv og immunforsvaret. Dette er alle vigtige faktorer for en velfungerede småtspisende, som allerede ligger i risikozonen for, at mangle tilstrækkeligt med kvalitetsprotein i hverdagen.

 

Hvordan kan ATPRO 200 proteinpulver anvendes?

Det gode ved at tilsætte proteiner til diverse forskellige drikke, som den småtspisende i forvejen godt kan lide er, at væske ikke er "energikrævende" i samme omfang som et måltid samtidig med, at den ældre får noget som tidligere har været et hit - såsom kaffe, smoothie eller saft.

 

ATPRO 200 proteinpulvereter ideelt til, at opblande i diverse kolde såvel som varme retter og drikke, hvilket gør det oplagt til situationer som denne. Nedenfor finder du nogle eksempler på proteinberigede drikkevarer, som kunne være et alternativ til en småtspisende ældre.

 

Hjemmelavet proteindrik

Protein kaffe: (2 portioner)

8 g ATPRO 200 proteinopulver

2 dl drikkeklar kaffe

Fremgangsmåde: Tilsæt ATPRO 200 proteinpulver til din varme kaffe og rør rundt.

Protein iskaffe: (2 portioner)

1/4 dl piskefløde

2 små kugler vaniljeis

2 dl kold kaffe

2 cl amaretto eller mandelsirup

10 g ATPRO 200 proteinpulver

1/2 håndfuld mandelflager

Evt. lidt revet chokolade til pynt

Fremgangsmåde: Pisk fløden til skum og fordel vaniljeisen i høje glas. Bland den kolde kaffe med amaretto eller mandelsirup og tilsæt ATPRO 200 proteinpulveret. Hæld blandingen over vaniljeisen. Pynt til sidst med flødeskum, mandelflager og evt. lidt revet chokolade.

 

Cremet jordbærsmoothie: (2 portioner)

1/2 dl ymer

1/2 dl kernemælk

1/4 dl piskefløde

1/2 spsk sukker

1/2 tsk vaniljesukker

60 g jordbær eller jordbærpurré (varmebehandlet)

8 g ATPRO 200 proteinpulver

15 g ENERGI PLUS kulhydratpulver

Fremgangsmåde: Alle ingredienserne blandes sammen, og smoothies serveres kold evt. med ekstra isterninger og friske jordbær som pynt.

 

Juicebaseret energidrik: (2 portioner)

2 dl appelsinjuice

6 g ATPRO 200 proteinpulver

30 g ENERGI PLUS

Fremgangsmåde: Bland alle ingredienserne sammen og lad drikken trække i 15 minutter. Servér den kold i et glas.

 

 

Du kan finde mere inspiration til anvendelse af ATPRO 200 proteinpulver i varme og kolde retter og drikke i "lige til" opskriftfolderen.