Proteinrig gulerodssuppe med rom!
Opskrift til 4 personer.
Ingredienser:
- 40 g Atpro 200 - køb her
- 800 g gulerødder
- 200 g kartofler
- 1 løg
- Saft fra en halv citron
- 1 dl letmælk
- 1 dl fløde
- 250 g bacon i tern
- 1/2 chili
- 20 g smør
- 0,5 tsk. karry
- 2 tsk. gurkemeje
- 2 spsk. lys rom
- 1 l grøntsagsboullion
Topping
- Pistagenødder m. salt
- 1/2 bundt citronmelis eller kørvelsalt
- Flødeskum eller creme fraiche 18%
Fremgangsmåde:
- Steg baconen af og stil det til side.
- Hak løg og hvidløg. Hæld dem i en stor gryde og sauter dem hurtigt af i smørret, til løgene er klare.
- Skyl gulerødder og kartofler og hak dem groft (de skal ikke skrælles). Hæld grøntsagerne ned i gryden.
- Tilsæt herefter gurkemeje, karry og chili og lad det hele stege i 2 min.
- Hæld boullionvand i og lad det koge op. Skrue herfefter ned på lav varme og lad det småkoge i 20 min.
- Blend suppen med en stavblender til det har en ensartet konsistens.
- Kom herefter fløde og mælk i. Lad retten stå og simre.
- Tilsæt Atpro 200 lidt ad gangen og hæld herefter baconen i.
- Smag til med citronsaft, rom, salt og peber.
- Serveres med en lille klat flødeskum eller creme fraiche samt pistagenødder og krydderurt.
Næringsindhold pr 100 g.
Energi 299kJ/71,6kcal
Fedt - 4,24 g
Mættet fedt - 2,2 g
Kulhydrat - 4,16 g
Sukkerarter - 2,58 g
Protein - 3,51 g
Bonusinfo: en portion indeholder 2080kJ/497kcal og 24,4 g protein.
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.