
Protein Påskebrød
Opskrift til 6-8 personer
Ingredienser:
- 40 g Protura Bake køb her
- 210 g hvedemel
- 18 g sukker
- 18 g gær
- 1 dl letmælk
- 1 æg (medium)
- 4 g salt
- 38 g smør
- 1 tsk. kardemomme
- 1/2 æggeblomme til pensling
Topping
- 100 g flormelis
- Vand
- 7 g Krymmel
- Chokoladeæg (disse kan tilsættes som lidt ekstra sjov pynt, men de er ikke medregnet i energi pr. 100 g).
Fremgangsmåde:
- Lun mælken til den er lunken og opløs gæren heri.
- Tilsæt æg, Protura Bake, mel, sukker, salt, kardemomme og ælt det kort sammen.
- Skær smørret ud i små stykker og tilsæt det til dejen
- Tag dejen ud på bordet og ælt videre i ca. 7 min. Dejen vil være meget klistret, men fortvivl ej, det er meningen og det er her vigtigt at du ikke tilsætter mere mel, selvom det er fristende.
- Læg dejen i tildækket skål og sæt det til hævning i en time
- Slå herefter dejen kort sammen til en fast klump, pak den ind i husholdninsfilm og læg den på køl i 1 time.
- Tag dejen ud, del den i 4 og flet den efter fletteanvisning længere nede. Pensles herefter med æggeblomme.
- Tænd ovnen på 180 grader varmluft og sæt et fad med vand i bunden af ovnen
- Sæt brødet ind, når ovnen har opnået sin temperatur og bag brødet i ca. 15 min til det har en flot gylden farve
- Rør glasuren sammen og fordel den over brødet. Drysses herefter med krymmel inden glasuren tørrer.
- Nydes lunt
Næringsindhold pr. 100 g
Energi - 1222kJ/292kcal
Fedt - 9,26 g
Mættet fedt - 4,89 g
Kulhydrat - 37,3 g
Sukkerarter - 5,35 g
Protein - 13,5 g
Fletteanvisning:

Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.