
Protein Pizza
En portion giver 1 pizza
Ingredienser:
35 g Protura Bake
250 g hvedemel
12,5 g gær
125 g vand
0,5 tsk. salt
2 spsk. olivenolie
Topping:
35 g kartoffel
45 g parmesan 32%
125 g mozzarella
40 g tomatsauce
2 spsk. rosmarin, frisk
Fremgangsmåde:
- Opløs gær i en skål med det lunkne vand.
- Bland hvedemel og Protura Bake sammen.
- Hæld 1 dl af melblandingen i skålen med gær og tilsæt olie og salt.
- Tilsæt herefter resten af melblandingen lidt ad gangen under omrøring – æltes sammen til en smidig dej. (tilsæt kun mel til dejen er smidig, er ikke sikkert hele melblandingen skal bruges).
- Ælt dejen i et par min. på bordet.
- Tag en ren skål og smør den med olivenolie og vend dejen der i, så den er dækket af olivenolie.
- Tildæk dejen og lad den stå og hæve i 45 min til en time.
- Tænd oven på 250 grader (over/undervarme eller grill).
- Rul dejen ud i en cirkel og lad den gerne være lidt tykkere i kanterne. Jeg plejer at folde den en gang hele vejen rundt i kanten, så jeg er sikker på at få en fin skorpe.
- Fordel nu tomatsauce på pizzaen og drys med parmesanost.
- Skær kartoflerne ud i tynde skiver og fordel den på pizzaen sammen med mozzarella.
- Pizzaen er nu klar til at komme i ovnen.
- Bages i ca. 10 min eller til bunden er sprød.
- Tag pizzaen ud og drys rosmarin ud over.
Næringsindhold
Næringsindhold pr. 100 g
Energi - 1088kJ/260kcal
Fedt - 9,66 g
Mættet fedt - 3,7 g
Kulhydrat - 29,3 g
Sukkerarter - 0,59 g
Protein - 12,9 g
Tip: Fyldet kan selvfølgelig erstatte til det man lige foretrækker, men vær opmærksom på at
næringsindholdet således også vil ændres.

Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.