Fremgangsmåde
-
Smelt smør og tilsæt mælk. Lad det blive lunt (ca. 37°C). Hældes i røremaskinen og gæren opløses heri
-
Pisk æggene let sammen og rør dem i, sammen med Protura Bake og ca. halvdelen af melet
-
Kom sukker, salt, kardemomme og resten af melet i (hold evt. lidt af melet tilbage). Dejen skal være meget lind, så hvis du tror, der er for lidt mel i på dette tidspunkt, er dejen helt perfekt
-
Æltes i min. 5 minutter på røremaskine
-
Lad dejen hæve, lunt og tildækket ca. 45 min.
-
Kom godt med mel, eller lidt olie, på hænderne (dejen er stadig lidt blød og fedtet) og form bollerne. Sæt dem på en bageplade med bage- papir. Lad dem efterhæve ca. 45 min.
-
Pensl bollerne med sammenpisket æg
-
Bagetid: Ca. 10-12 min. midt i en forvarmet ovn ved 220°C (varmluft 200°C)
-
Beregnet bagesvind på 10 % = 18,72g protein/100g
Antal |
Ca. 20 stk |
|
Ingredienser |
% |
Enhed |
Salt |
0,58 |
2 tsk |
Protura Bake |
13,6 |
170 g |
Hvedemel |
39,27 |
465 g |
Sukker |
4,65 |
50 g |
Æg |
5,05 |
60 g |
Kardemomme |
0,14 |
1 tsk |
Sødmælk |
27,2 |
3,5 dl |
Smør |
5,83 |
70 g |
Gær, frisk |
3,72 |
50 g |
Total |
100 |
Ca. 20 stk |
Næringsindhold pr. |
100 g |
Energi |
1195kJ/283kcal |
Fedt |
6,8 g |
Mættet fedt |
5,4 g |
Kulhydrat |
38,5 g |
Sukkerarter |
6,6 g |
Protein |
17,0 g |
Protein E % |
24,2 |
Opskriften på boller med protein fra Toft-Care.dk kan serveres på mange forskellige og kreative måder. Disse boller, beriget med ekstra protein, er ikke blot nærende, men også alsidige i deres anvendelse. De kan serveres som en del af morgenmaden, enten alene eller sammen med pålæg, ost, eller marmelade for en sød og salt kombination. Til frokost eller aftensmad kan disse boller være et fremragende akkompagnement til supper eller salater, hvilket tilføjer et tilfredsstillende og proteinrigt element til måltidet.
For en mere kreativ tilgang kan bollerne også bruges som basis for mini-sandwiches eller sliders, ideelle til fester eller som snacks. Fyld dem med alt fra traditionelt sandwichfyld som kylling og salat til mere eksperimenterende kombinationer som avokado og soltørret tomat. Deres høje proteinindhold gør dem til et fremragende post-workout snack, især når de kombineres med andre proteinrige fødevarer som nøddesmør eller æg.
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.