• Fri fragt over 300 kr
  • Hurtig Levering 1-3 dage
  • ISO22000 certificeret
Brug for hjælp? Ring 70 21 30 33

Forloren hare med vildtsauce og kartofler

Forloren hare med vildtsauce 

Forloren hare er en dansk ret, som er blevet lavet i de danske hjem gennem mange år. Opskriften her tager udgangspunkt i den klassiske opskrift, som vi så har proteinberiget. 

 

Opskrift på 4 portioner forloren hare

100 g kalv og flæsk, hakket 

100 g oksekød, hakket 

1/2 løg, hakket 

Salt og peber 

30 g rasp 

1 æg 

1 knsp allehånde, stødt 

1/2 dl sødmælk 

4-6 skiver bacon 

15 g ATPRO 200 proteinpulver 

1/4 dl sød ribssaft, koncentreret 

2 g danablu ost 60+ 

300 g grønne bønner 

2 spsk mayonaise 

2 spsk vineddike 

1 fed hvidløg 

100 g soltørrede tomater 

340 g kogte kartofler eller kartoffelmos 

Eventuelt lidt ribsgelé

 

Fremgangsmåde for forloren hare

Rør kødet sejt med 2/3 af saltet. Tilsæt rasp, æggehvide, løg, ATPRO 200 proteinpulver, allehånde, resten af saltet og peber. Tilsæt piskefløde indtil farsen har en passende konsistens. Form farsen til et aflangt brød og læg det i et ovnfast fad. Dæk kødet med baconskiver på tværs. Sæt det i ovnen ved 200 grader.

 

Hæld sødmælk og vand med boullion i fadet efter ca. 15 minutter. Steg i ca. 40 minutter til farsen er gennemstegt. Svits bacontern i en gryde og tilsæt efterfølgende den mørke grundsauce (opskriften er længere nede), ribssaft og danablu ost. Kog det hele i ca. 5 minutter. Smag saucen til med salt, peber og eventuelt mere sød ribssaft. 

 

Rens bønnerne og kog dem i let saltet vand i ca. 4 minutter. Hæld vandet fra og læg bønnerne på et fad. Til dressingen piskes vineddiken i mayonnaisen lidt ad gangen. Hak salatløg fint og kom det i mayonnaisen. Smag til med salt og peber. Hæld dressingen og soltørrede tomater over bønnerne. 

Servér den forlorne hare med kartofler, vildt sauce, bønnesalaten og eventuelt lidt ribsgelé. 

 

Mørk grundsauce til 4 portioner

1/2 dl sødmælk 

1/2 dl terning okseboullion 

3 dl piskefløde 

20 g ATPRO 200 proteinpulver 

2 knsp salt 

2 knsp peber 

4 g kulør 

12 g majsstivelse 

2 spsk vand til jævning 

 

Fremgangsmåde for grundsauce

Bring sødmælk, okseboullion, piskefløde, ATPRO 200, salt, peber og kulør i kog under omrøring. 

Rør majsstivelse og vand til en jævning. Tilsæt jævningen til saucen og kog den igennem. Den mørke grundsauce er basen for mange andre mørke saucer som eksempelvis kantarelsauce, grøn pebersauce, whiskysauce, rødvinssauce, vildtsauce og balsamicosauce. 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar