Forloren hare med vildtsauce
Forloren hare er en dansk ret, som er blevet lavet i de danske hjem gennem mange år. Opskriften her tager udgangspunkt i den klassiske opskrift, som vi så har proteinberiget.
Opskrift på 4 portioner forloren hare
100 g kalv og flæsk, hakket
100 g oksekød, hakket
1/2 løg, hakket
Salt og peber
30 g rasp
1 æg
1 knsp allehånde, stødt
1/2 dl sødmælk
4-6 skiver bacon
1/4 dl sød ribssaft, koncentreret
2 g danablu ost 60+
300 g grønne bønner
2 spsk mayonaise
2 spsk vineddike
1 fed hvidløg
100 g soltørrede tomater
340 g kogte kartofler eller kartoffelmos
Eventuelt lidt ribsgelé
Fremgangsmåde for forloren hare
Rør kødet sejt med 2/3 af saltet. Tilsæt rasp, æggehvide, løg, ATPRO 200 proteinpulver, allehånde, resten af saltet og peber. Tilsæt piskefløde indtil farsen har en passende konsistens. Form farsen til et aflangt brød og læg det i et ovnfast fad. Dæk kødet med baconskiver på tværs. Sæt det i ovnen ved 200 grader.
Hæld sødmælk og vand med boullion i fadet efter ca. 15 minutter. Steg i ca. 40 minutter til farsen er gennemstegt. Svits bacontern i en gryde og tilsæt efterfølgende den mørke grundsauce (opskriften er længere nede), ribssaft og danablu ost. Kog det hele i ca. 5 minutter. Smag saucen til med salt, peber og eventuelt mere sød ribssaft.
Rens bønnerne og kog dem i let saltet vand i ca. 4 minutter. Hæld vandet fra og læg bønnerne på et fad. Til dressingen piskes vineddiken i mayonnaisen lidt ad gangen. Hak salatløg fint og kom det i mayonnaisen. Smag til med salt og peber. Hæld dressingen og soltørrede tomater over bønnerne.
Servér den forlorne hare med kartofler, vildt sauce, bønnesalaten og eventuelt lidt ribsgelé.
Mørk grundsauce til 4 portioner
1/2 dl sødmælk
1/2 dl terning okseboullion
3 dl piskefløde
2 knsp salt
2 knsp peber
4 g kulør
12 g majsstivelse
2 spsk vand til jævning
Fremgangsmåde for grundsauce
Bring sødmælk, okseboullion, piskefløde, ATPRO 200, salt, peber og kulør i kog under omrøring.
Rør majsstivelse og vand til en jævning. Tilsæt jævningen til saucen og kog den igennem. Den mørke grundsauce er basen for mange andre mørke saucer som eksempelvis kantarelsauce, grøn pebersauce, whiskysauce, rødvinssauce, vildtsauce og balsamicosauce.
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.