• Fri fragt over 300 kr
  • Hurtig Levering 1-3 dage
  • ISO22000 certificeret
Brug for hjælp? Ring 70 21 30 33

Spørgsmål og svar

Monica Blomstedt, 

Faglærer, Cand. scient. klinisk ernæring, Aut. klinisk diætist.

ErhvervsAkademi Sjælland, Campus Roskilde

 

 

Tusind tak for dit oplæg og alt det du havde med!

Det var dejligt at du tog dig tid til at komme. I dag har de kommende ernæringsteknologer haft fremlæggelser og evaluering af temaet som vi kaldte ”Målrettet ernæring”.

 

 

Den studerende som havde om ”Kost til småtspisende”, var meget glad for den bog du havde med til dem og havde haft god gavn af den i sin opgave.

 

Generelt var de glade for dit besøg og jeg håber at vi kan invitere dig igen.

 

 

I køkkenet afprøvede vi Atpro 200 i både frikadeller og koldskål. Sammenlignet med de færdige proteindrikke, var de alle enige om at den hjemmelavede smagte bedre.

 

 

 

 

Lisbeth Stephansen, 

Faglærer ”Mad til mennesker”.

Uddannelsescenter Holstebro.

 

 

1) Teoretisk gennemgang om kost til småtspisende og produktinformation
Torben leverede en sober og interessant gennemgang af kost til småtspisende. Oplægget indeholdt mange praksiseksempler, som gjorde gennemgangen spændende og relevant. Desuden har Torben meget god situationsfornemmelse og føling med elevgruppen og vurderer løbende, hvor meget teori, eleverne kan kapere.

 

 

2) Vejledning i køkkenet og opskriftvalg.
Valget af opskrifter var yderst spændende og relevant og Torben var eminent til at vejlede eleverne under fremstillingen.

 

 

3) Opsamling og vurdering af de fremstillede retter
Under gennemgangen viste Torben igen sine gode evner som formidler. Han var meget skarp i sin vurdering af anretningen og serveringen af maden, når den serveres til småtspisende. Dette var meget lærerigt for eleverne.

 

 

Elever og lærere syntes, at det var en spændende, relevant og udbytterig dag.

 

Ovennævnte begrunder, at vi utrolig gerne vil anvende Torbens kompetencer til undervisning af kost til småtspisende og mad med afvigende konsistens på ernæringsassistentuddannelsen.

 

KLIK HER FOR AT LÆSE ALLE DATABLADE

- Kan man få tilskud til Toft Cares produkter?

Det er generelt ikke muligt at få tilskud til Toft Cares produkter, da det er helt almindelige fødevarer, som derfor ikke tilskudsberettigede. Det er derfor muligt at købe Toft Cares produkter på apoteket uden den grønne ernæringsrecept.

 

Bramino er det eneste produkt fra Toft Care, der gives tilskud til. Bramino er specielt udviklet til cirrosepatienter.

- Kan man få for meget protein?

Kroppen kan omsætte omkring 300 g protein om dagen. Vi genbruger således i udtalt grad vores aminosyrer. En høj proteinindtagelse kan øge proteinopbygningen, men kun til en vis grænse. Grænsen ligger formentlig ved en daglig indtagelse på 1,5-2 g protein pr. kg legemsvægt svarende til et proteinindhold i kosten på omkring 20-25 E%.

 

(Kilde: Anbefalinger for den danske institutionskost)

 

- Er der vitaminer og mineraler i Toft Cares produkter?

Der er ikke tilsat vitaminer og mineraler i nogen af Toft Cares produkter, da vi ønsker at levere produkter med den bedst mulige smag og kvalitet.

 

- Hvor kan Toft Cares produkter købes?

Offentlige institutioner samt erhvervskunder kan købe Toft Cares produkter hos landets catering grossister. 

Offentlige institutioner og privatpersoner kan købe vores produkter hos Simonsen og Weel, Mediq Danmark, Hartvig & Engell, Reamed, samt på apoteket.

 

Privatpersoner kan købe vores produkter på vores egen hjemmeside.

- Er der forskel på Atpro 100 og 200?

Der er ingen ernæringsmæssig forskel på Atpro 100 og 200. 

Med årene er produktionsteknologien blevet bedre, og det er nu muligt at rense proteinet endnu mere og derved få et mere smagsneutralt produkt.

 

Hovedforskellene på Atpro 100 og 200 er, at Atpro 200 er mere smagsneutralt og nemmere at opløse i såvel varme som kolde mad- og drikkevarer. 

- Hvordan undgår man, at sødemidlerne bliver en hård klump?

Mange af sødemidlerne fra Toft Care indeholder fiber, og disse trækker hurtigt fugt til sig, når emballagen er brudt, hvorved de bliver til en hård klump. For at undgå dette skal produkterne holdes i tætsluttende emballager ved stuetemperatur og ikke ved siden af f.eks. ovn. Lad gerne evt. forsegling sidde på efter åbning. 

 

- Kan Atpro tåle at blive kogt og frosset ned?

Både Atpro 100 og 200 tåler opkog og frysning. Det samme gælder for Protura, Atpro Klar og Energi-Plus. Det ændrer ikke på næringsstofferne i produkterne. 

 

- Kan Toft Cares produkter gives til personer, der ikke ønsker at indtage svinekød?

Ingen af Toft Cares produkter indeholder svinekød, og produkterne kan gives til personer, der ikke ønsker at indtage svinekød. 

 

- Ændres den normale holdbarhed, når Toft Cares produkter tilsættes mad- og drikkevarer?

Da Toft Cares produkter er almindelige fødevarer og rene i deres form, ændrer de ikke ved den generelle holdbarhed på de mad- og drikkevarer produkterne tilsættes.

 

KLIK HER FOR AT LÆSE ALLE DATABLADE