• Fri fragt over 300 kr
  • Hurtig Levering 1-3 dage
  • ISO22000 certificeret
Brug for hjælp? Ring 70 21 30 33

Banankage med protein - den bedste af slagsen

Oprettet d. under Atpro 200, Proteiner til desserter, Kager

Den bedste banankage med protein til den søde tand 

Denne banankage har samme kompakte, svampede og lækre konsistens som opskriften på en normal banankage - MEN den her har et forhøjet indhold af protein. Den er perfekt til eftermiddagskaffen, mellemmåltidet eller når den lille søde tand melder sig midt på dagen.

En banankage med ekstra tilsat protein er en rigtig god måde at øge proteinindholdet hos en småtspisende, som ikke opnår de daglige anbefalinger af protein gennem kosten.

Proteiner er vigtige for at bibeholde en normalfunktionsdygtig muskelmasse, hvilket en kage som denne ideel som "tilskud" til en normal varierende dagligdagskost.

Opskrift på 12 portioner banankage med protein

140 g rørsukker

3 æg eller 165 helæg (pasteuriserede helæg)

90 g smør

150 g hvedemel

40 g ATPRO 200 proteinpulver

10 g bagepulver

5 g vaniljesukker

50 g valnøddekerner eller hasselnødder (gerne grofthakket)

50 g mørk chokolade (gerne grofthakket)

250 g bananer (gerne lavet til mos)

50 g hvid chokolade (anvendes til "glasur")

50 g mørk chokolade (anvendes til "glasur") 

 

Fremgangsmåde

Pisk æggene med rørsukker til det er hvidt og skummende. Smelt smørret og afkøl det. Bland hvedemel, ATPRO 200, bagepulver samt vaniljesukker sammen og rør det i dejen sammen med smøret.

 

Kom de hakkede valnøddekerne eller hasselnødder, den mørke chokolade og bananmosen i dejen. Hæld dejen i en smurt form (alubakke 18x28 cm). Bag nu kagen i ca. 35 minutter ved 175 grader, og lad den herefter køle af. Smelt den mørke og hvide chokolade hver for sig over vandbad.

 

Pynt først kagen med den hvide chokolade, og vent til den næsten er stivnet, hvorefter der pyntes med den mørke chokolade. Træk chokoladen ud med en gaffel, så de to lag blander sig let sammen.

Tip

Du kan eventuelt tilsætte 30g kokosmel i dejen for at skabe tekstur. Derudover komplimentere kokosmelet sødmen fra bananerne og bitterheden fra chokoladen rigtigt godt. 


Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar