• Fri fragt over 300 kr
  • Hurtig Levering 1-3 dage
  • ISO22000 certificeret
Brug for hjælp? Ring 70 21 30 33

Boller i karry

 

Boller i Karry

 

Opskrift til 4 personer

Ingredienser:

Kødboller

  • 400 g hakket kalv/flæsk
  • 50 g løg
  • 1 dl piskefløde 38%
  • 1 æg (medium)
  • 1,5 l vand
  • 6 spsk. havregryn
  • 1 tsk. salt
  • 0,5 tsk. peber

Karrysaucen

  • 20 g Atpro 200 - køb her
  • 55 g smør
  • 150 g æble
  • 50 g løg
  • 2,5 spsk. hvedemel
  • 1,5 dl fløde 38%
  • 4 dl kogevand fra bollerne
  • 1 tsk. salt

Tilbehør

  • 320 g ris
  • 150 g æble
  • 100 g peanuts 

​​​

​​​

Fremgangsmåde:

Kødboller

  1.  Rør det hakkede kød med salt, til farsen er sej i ca. 1 min.
  2. Tilsæt løg, æg og peber og rør det hele sammen.
  3. Rør madlavningsfløden i lidt efter lidt sammen med havregrynene.
  4. Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
  5. Bring vand tilsat salt i kog. Gryden skal gerne have en stor overflade.
  6. Rør farsen godt igennem. Dyb en spiseske i det kogende vand og form farsen til en bolle med en ske og hånd. Form alle bollerne og læg dem herefter i det kogende vand. Skru med det samme ned på mellem varme når alle bollerne er i. Lad dem koge i ca. 8-10 min til de føles stive.
  7. Tag kødbollerne op og lad dem afdryppe i en sigte.  Gem 4 dl. Kogevand til saucen.

Karrysauce

  1. Smelt smørret og svits løgene i ca. 1 min uden de tager farve.
  2. Skru ned til jævn varme og hæld karry, gurkemeje og det fintrevne æble i. Lad det svitse i ca. 1 min.
  3. Drys mel i og rør godt rundt til det er helt opsuget og hæld herefter de 4 dl siet kogevand i under konstant omrøring. 
  4. Tilsæt madlavningsfløden og Atpro 200 og lad saucen koge ved svag varme under omrøring i ca. 5 min.
  5. Smag til og varm kødbollerne i saucen.

 

Næringsindhold pr. 100 g

Energi 509kJ/122kcal

Fedt - 6,91 g

Mættet fedt - 2,96 g

Kulhydrat - 9,79 g

Sukkerarter - 1,18 g

Protein - 4,77 g

 

Bonus info! Pr. person indeholder retten 4548kJ/1087kcal og 42,6 g protein

 

Ingen kommentar(er)
Skriv din kommentar