
Boller i Karry
Opskrift til 4 personer
Ingredienser:
Kødboller
- 400 g hakket kalv/flæsk
- 50 g løg
- 1 dl piskefløde 38%
- 1 æg (medium)
- 1,5 l vand
- 6 spsk. havregryn
- 1 tsk. salt
- 0,5 tsk. peber
Karrysaucen
- 20 g Atpro 200 - køb her
- 55 g smør
- 150 g æble
- 50 g løg
- 2,5 spsk. hvedemel
- 1,5 dl fløde 38%
- 4 dl kogevand fra bollerne
- 1 tsk. salt
Tilbehør
- 320 g ris
- 150 g æble
- 100 g peanuts
Fremgangsmåde:
Kødboller
- Rør det hakkede kød med salt, til farsen er sej i ca. 1 min.
- Tilsæt løg, æg og peber og rør det hele sammen.
- Rør madlavningsfløden i lidt efter lidt sammen med havregrynene.
- Stil farsen tildækket i køleskabet i ca. ½ time.
- Bring vand tilsat salt i kog. Gryden skal gerne have en stor overflade.
- Rør farsen godt igennem. Dyb en spiseske i det kogende vand og form farsen til en bolle med en ske og hånd. Form alle bollerne og læg dem herefter i det kogende vand. Skru med det samme ned på mellem varme når alle bollerne er i. Lad dem koge i ca. 8-10 min til de føles stive.
- Tag kødbollerne op og lad dem afdryppe i en sigte. Gem 4 dl. Kogevand til saucen.
Karrysauce
- Smelt smørret og svits løgene i ca. 1 min uden de tager farve.
- Skru ned til jævn varme og hæld karry, gurkemeje og det fintrevne æble i. Lad det svitse i ca. 1 min.
- Drys mel i og rør godt rundt til det er helt opsuget og hæld herefter de 4 dl siet kogevand i under konstant omrøring.
- Tilsæt madlavningsfløden og Atpro 200 og lad saucen koge ved svag varme under omrøring i ca. 5 min.
- Smag til og varm kødbollerne i saucen.
Næringsindhold pr. 100 g
Energi 509kJ/122kcal
Fedt - 6,91 g
Mættet fedt - 2,96 g
Kulhydrat - 9,79 g
Sukkerarter - 1,18 g
Protein - 4,77 g
Bonus info! Pr. person indeholder retten 4548kJ/1087kcal og 42,6 g protein

Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.