
Protein citronfromage med karamellisserede nødder
Protein citronfromage er en luftig og klassisk dessert. Fromagen er en syrlig dessert med et sødt twist i form af de karamelliserede nødder, der fuldender hele smagsoplevelsen.
Vi har valgt at tilsætte vores klassiske ATPRO 200 proteinpulver for derved, at berige denne lækre dessert med et højere indhold af protein. Dette gør denne dessert ideel for småtspisende, hvor den anbefalede mængde protein ikke opnås uden tilsætning af ernærrigsmæssige supplementer.
Opskrift på 2 portioner protein citron fromage
2 blade husblas
1 dl piskefløde
1 1/2 pasteuriseret helæg
20 g sukker
1/4 dl citronsaft
Fremgangsmåde
Start med at sætte husblas i blød i koldt vand i ca. 5 minutter. Pisk nu fløden til en let skum. Herefter piskes æg med sukker og ATPRO 200 til der er opnået en skummende konsistens.
Tilsæt halvdelen af citronsaften. Tag nu husblassen op af vandet og lad lidt vand hænge ved. Kom det i en lille skål, og tilsæt resten af citronsaften. Smelt blandingen i skålen over vandbad.
Hæld under piskning med håndmikser på en lav hastighed den lunkne husblas i æggemassen i en tynd stråle. Vend til sidst flødeskummen i med en dejskraber. Hæld til sidst citronfromagen i en skål eller portionsanret den i mindre forme, hvorefter den sættes på køl i minimum 1-2 timer.
Protein citronfromagen er herefter klar, og den kan serveres med de nedenstående karamelliserede nødder og eventuelt flødeskum.
De karamelliserede nødder
20 g sukker
5 g mandler
5 g pistacienødder
5 g hasselnødder
Fremgangsmåde
Start med at smelte sukker på en pande, hvorefter nødderne tilsættes. Vend massen rundt på panden i et par minutter. Hæld til slut massen ud på et stykke bagepapir, hvor den blot skal køle af inden den hakkes i mindre stykker.
Tip:
Alternativt til de karamelliserede nødder kan du drysse lidt rå lakridspulver oven på, når blandingen vendes på panden. Dette giver en frisk og moderne kombination af det sure, søde og stærke - rigtig lækkert!

Svar
Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.