
Protein kartoffelsuppe med porre og bacon - er vejen til en danskers hjerte
Er du også vild med varm suppe når vintermørket begynder at melde sin ankomst? Det er vi! Derfor har vi udviklet denne cremede protein kartoffelsuppe med porre og bacon.
Denne suppe tilsat purløg kan tilmed også nydes kold om sommeren som en forret eller let anretning, da den er tilsat en øget mængde protein der sikre en god mæthedsfornemmelse.
Opskrift på 2 portioner protein kartoffelsuppe med porre og bacon
2 spsk olie
150 g kartofler (skåret i tern)
1/2 porre (skåret i skiver)
1 løg (finthakket eventuelt på minihakker)
1 lille fed hvidløg (hakket)
1 1/2 dl vand
1/2 terning grøntsagsboullion
Lidt timian, enten fisk eller tørret
1 laurbærblad
1 dl piskefløde
Lidt salt og hvid peber
Evt. muskatnød og sellerisalt (kan undlades)
80 g sprød bacon i tern
2 spsk creme fraiche 38%
Purløg, grofthakket
Fremgangsmåde
Start med at varme olien i en gryde og svist herefter kartofler, porre, løg og hvidløg. Hæld vand, grøntsagsbouillon, timian og laurbærblad ved og lad suppen koge i ca. 20-25 minutter til grøntsagerne er møre. Tag laurbærbladet op og blend suppen eventuelt med en stavblender.
Stil gryden tilbage på blusset og tilsæt nu ATPRO 200 proteinpulver, samt piskefløde. Varm suppen igennem og smag nu til med salt, hvid peber og eventuelt muskatnød samt sellerisalt. Steg nu bacon ternene sprøde på en tør pande, hvorefter suppen er klar til servering.
Servér nu suppen varm med ristet sprød bacon, en skefuld creme fraiche og purløg.
Tip
Som tidligere nævn kan suppen også serveres kold. Her er fremgangsmåden den samme som ovenfor, hvor den blot laves dagen før og stilles i køleskabet natten over.

Vi bruger dit navn og kommentar til at vise offentligt på vores website. Din e-mail er for at sikre, at forfatteren af dette indlæg har mulighed for at komme i kontakt med dig Vi lover at passe på dine data og holde dem sikret.